2014. április 5., szombat

Piskótatekercs kicsit másképp :)


Az interneten találtam egy képet, ahol hasonlóan készítik a piskótatekercset. Mivel ez volt az első mintás próbálkozásom, így nem lett tökéletes. Nagyon egyszerű, és kreatív finomság.

Recept:
Hozzávalók:
  • 4 db tojás
  • 4 ek cukor
  • 4 ek liszt
  • olvasztott étcsokoládé
  • baracklekvár
Mivel én kis adagot készítettem, annak az arányát írtam le. De nagyon egyszerű a recept, ahány tojásból készítjük annyi evőkanál cukor, és liszt kerül hozzá. Az elkészítés menete ugyanaz mint egy sima piskótánál. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kevés cukorral habbá verjük, a sárgáját is a többi cukorral. A két masszát összeöntjük, óvatosan elkeverjuk, miközben a lisztet is hozzáadjuk.
Ezután egy kis piskótamasszát külön teszünk, és hozzáadjuk az olvasztott étcsokoládét (kakaóval is helyettesíthető). Majd sütőpapírral kibélelt tepsibe a csokis piskótával mintázunk (én sütőpapírból gyártott nyomózsákkal tettem ezt), majd az alap piskóta tésztát ráöntjük, és elegyengetjük, ügyelve, hogy a két massza ne keveredjen. 180 °C-on 10-15 percig sütjük.
Ha kész, míg melegen egy lisztezett konyharuhára borítjuk, és leszedjük róla a sütőpapírt. Konyharuhával együtt feltekerjük. Majd így hagyjuk egy ideig. 
Baracklekvárral töltöttem be, így nem kellett megvárnom, hogy kihűljön. De bármilyen töltetékkel lehet variálni. Betöltés után feltekerjük, majd így is hagyjuk egy picit állni. Végül szeletelhetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése