2014. május 14., szerda

Bolognai pite

Keresgéltem, keresgéltem, aztán rátaláltam erre a csodára! Isteni finom, sós "sütemény", de igazából ebédre egy leves mellé is tökéletes, kiadós finomság. Annak is ajánlom, aki már esetleg ráunt a pizzára, ez kiváló helyettesítés! :D

Recept
Tészta:
  • 20 dkg liszt
  • 1 dkg élesztő
  • kevés cukor 
  • kevés só
  • 2-3 dl víz
  • 3 ek olaj
A vizet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, és az élesztőt. Felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a sóval elkevert liszthez. Végül az olajat is hozzáadjuk, és összegyúrjuk a tésztát. Duplájára kelesztjük.
Egy tepsit kiolajozunk, a tésztát kinyújtjuk, és a tepsibe helyezzük, úgy hogy a tepsi oldalát is béleljük ki tésztával. Megszurkáljuk és berakjuk a sütőbe, félig megsütjük. 180-200°C-on.

Töltelék:
  •  darált hús
  • 1 vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 db paradicsom
  • bazsalikom
  • oregánó
  • kakukkfű
  • só,bors
Vizet teszünk fel főni, egy másik tálba rakjuk a paradicsomokat. Ha víz felfőtt, ráöntjük a paradicsomra, várunk 1-2 percet, majd leöntjük róla. A paradicsomokról ezáltal könnyebben lejön a héj, amiket el is távolítunk. A hagymákat apróra vágjuk, a paradicsomokat is darabokra vágjuk, majd beletesszük őket egy tálba és összemixeljük, ízlés szerint fűszerezzük.
Eközben a húst pici olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A paradicsomos masszát hozzáadjuk, majd együtt is felfőzzük.

A félkész tésztát kivesszük a sütőből, a tölteléket beletöltjük, majd jó vastagon megszórjuk reszelt sajttal. Visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése