2014. május 14., szerda

Virslis tutaj

Van egy nagyon jó kis pékség, ahova általában ha betérünk, mindig virslis tutajt veszünk. A lehető legfinomabb péksüti. Kísérleteztem, hátha itthon nekem is sikerül.
Ééééés.... na jó nem ugyan olyan, de ez is nagyon finom lett.

Recept:
(4 darabhoz)
  •   30 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dkg élesztő
  • kevés cukor
  • 1 mk só
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 4 db virsli
  • reszelt sajt
  • ketchup
A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot, az élesztőt és egy kevés lisztet. Felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk, ahogy a többi hozzávalót is, tésztává gyúrjuk. Egy óráig kelesztjük.
4 egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk téglalap alakúra. Megkenjük ketchuppal, megszórjuk sajttal, a szélére rakjuk a virslit és feltekerjük. Majd a két szélét aláhajtjuk. Sütőpapírral bélelt lemezre rakjuk. Felül bevágjuk, annyira hogy a virsli látszódjon, persze ez a lépés el is hagyható. Tojással lekenjük és még 30 percig pihentetjük, majd 180°C-on 35-40 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése