2014. október 4., szombat

Leveles tészta

Leveles tészta hozzávalói
  • 50 dkg liszt
  • 40 dkg margarin
  • 10 g só
  • 10 g (10%) ecet
  • 2 dl hideg víz
Készítünk egy zsiradékalapot:  80% margarint 20% liszttel eldolgozunk, és téglalap alakúra formázzuk, hűtőben pihentetjük.
Tésztaalap: a maradék lisztből, margarinból és a  többi hozzávalóból tésztát gyúrunk. Cipóvá formáljuk, bevagdossuk és hűtőben pihentetjük 30 percig.
A tésztát lóhere alakra formázzuk, a közepébe tesszük a vajtéglát, majd becsomagoljuk. Kinyújtjuk, hajtogatjuk: szimpla, dupla, 30 perc pihentetés. Majd még egy szimpla, dupla és ismét pihentetés hűtőben. Végül kinyújtjuk, formázzuk és töltjük.

Sonkás rudacska


 
Sonka töltelék
  • 10 dkg sonka
  • 1 db tojássárgája
  • 2 g só 
  • 2 g bors
  • 2 g fűszerpaprika
 A tésztát 3 mm-re nyújtjuk. 12 cm-s csíkokat vágunk, betöltjük a sonkakrémmel és feltekerjük. Majd felvágjuk 5 cm-s darabokra. Tojással lekenjük, és 240-250°C-on sütjük.

Sajtos párnácska






Sajttöltelék

  • 110 g reszelt sajt
  • 30 g liszt
  • 2 db tojássárgája
  • 120 g főzőtejszín
  • 2 g só
  • 2 g bors
  • őrölt szerecsendió
A tésztát 5 mm-re nyújtjuk, 5x5 cm-s négyzetekre vágjuk, a tölteléket átlósan rakjuk, tojással a két szélét lekenjük, és egymásra hajtjuk. Tojással kívülről is lekenjük, és sütjük.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése