Nem sikerültek szépre, de az ízük kárpótolta. A hibám pedig az volt, hogy vastagra nyújtottam a tésztát, és túl sok tölteléket paszíroztam beléjük, így kis dundik lettek. :)
Tészta hozzávalói:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 10 g élesztő
- 6 g só
- 1 dl tej
- 1 db tojássárgája
- 20 dkg darált mák
- 15 dkg kristálycukor
- 5 dkg mazsola
- 10 g vaníliás cukor
- citromhéj
- 1 dl víz
A mákot, a mazsolát, a vaníliás cukrot és a citromhéjat összekeverjük. Cukorszirupot készítünk a vízből, és cukorból, majd a mákra öntjük.
A kis tésztagombócokat ovális alakúra nyújtjuk, a tölteléket a közepére szivar alakban tesszük, majd feltekerjük a tésztát, és kiflivé formázzuk. Lekenjük tojássárgájával, és szobahőmérsékleten szárítjuk, majd fehérjével is lekenjük, és hűtőben szárítjuk, majd 210-220°C-on 15-20 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése