Tészta hozzávalói
- 45 dkg liszt
- 30 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- citromhéj
- 10 g vaníliás cukor
- 1 db tojássárgája
Túrótöltelék
- 50 dkg túró
- 15 dkg kristálycukor
- 5 dkg búzadara
- 10 g vaníliáscukor
- 5 dkg mazsola
- citromhéj
Meleghab
- 3 db tojásfehérje
- 22,5 dkg cukor
- 75 g víz
Linzer tésztát készítünk. A lisztet, a porcukorral és a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a citromhéjat, vaníliás cukrot, és tojássárgáját is. Pihentetjük 20 percig hűtőben. 5 mm vastagságúra, téglalap alakúra kinyújtjuk, majd félig megsütjük. Lekenjük baracklekvárral, és rátesszük a túrótölteléket, ezzel tovább sütjük (akkor lesz jó, ha a túrótöltelék már nem ragad).
Elkészítjük a meleg habot: a vízből és a 150 g cukorból szirupot készítünk, a tojásfehérjét a többi cukorral felverjük, majd vékony sugárban öntjük hozzá a cukorszirupot. Kihűlésig keverjük.
Kétféleképpen is lehet készíteni. Az egyik, ha csak tojáshabot kenünk a tetejére, és így sütjük, a másik ha csillagcsöves nyomózsákból nyomjuk a tojáshabot átlósan, majd sütjük, és végül a kimaradt részeket baracklekvárral töltjük.
Sütés után porcukorral megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése