2014. február 23., vasárnap

Elegáns torta

Receptet nem írok most, mivel egyszerű vaníliás piskóta csokoládé krémmel. De díszítésről pár szót: 
Akinek van négyzet alakú torta formája annak könnyű a helyzete, akinek nincs, az egy sima téglalap alakú tepsibe süsse a piskótát, majd ha kész, és kihűlt, felezze meg. Kész is a négyzet forma. Az így kapott piskótát ketté vágtam, és úgy töltöttem be, és helyeztem egymásra a lapokat. Ezután tejszínhabbal vontam be a tortát, és hűtőben hagytam picit dermedni. 
A díszek csokoládéból vannak, a rózsa is. Egy kis segítség:

A levelek: megtisztított rózsa levelekre kentem a csokit és hagytam megdermedni. Ezután óvatosan leszedtem a levélről (egyszerűen leválik róla). 
A torta oldala: sütőpapírra csokival rajzoltam "kricc-kracc"-okat, ezt is hagytam dermedni. Ezt úgy szedtem le a papírról, hogy a torta oldalához nyomtam, és lehúztam a papírt. Jobb esetben ott marad :) Vigyázni kell, mert iszonyat törékeny, és nagyon hamar olvad!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése