Hozzávalók:
Piskóta:
- 15 dkg liszt
- 5 dkg kakaópor
- 5 dkg étkezési keményítő
- 20 dkg cukor
- 8 db tojás
- 2 ek vaj
1. A tojásokat szétválasztjuk. A lisztet a kakaóporral, és keményítővel összekeverjük.
2. A fehérjét 3 ek. cukorral kemény habbá verjük.
3. A sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk.
4. A fehérjehabhoz öntjük a sárgájás masszát. Kicsit eldolgozzuk.
5. Majd hozzászitáljuk a lisztes keveréket.
6. Végül kivajazott, lisztezett formába öntjük.
Töltelékek:
- 2,5 dl meggylé
- 3 tk. étkezési keményítő
- magozott meggy
- 3 dl habtejszín
- kakaópor
Torta összeállítása:
Szükség lesz 3 darab habzsákra. A díszítéshez tejszínhabra, csokireszelékre és cukor levelekre.
1. A kisült piskótát 3 egyenlő részre vágjuk.
2. A habzsákokat a töltelékekkel megtöltjük.
3. Majd betöltjük a tortát.
Méghozzá: külső réteg: tejszínhab; középső: meggyes töltelék; belső: kakaós tejszínhab.
4. A második lapot is rárakjuk, megtöltjük, ahogy az előzőt, és az utolsó lapot is ráhelyezzük.
5. Az egész tortát tejszínhabbal lekenjük, és csokireszelékkel panírozzuk.
6. Végül a a tetejét is díszítjük. Kinek, ahogy szimpatikus.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése