2014. február 28., péntek

Fekete erdő torta képekkel



Hozzávalók:

 Piskóta:
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg kakaópor
  • 5 dkg étkezési keményítő
  •  20 dkg cukor
  • 8 db tojás
  • 2 ek vaj

1. A tojásokat szétválasztjuk. A lisztet a kakaóporral, és keményítővel összekeverjük.
2. A fehérjét 3 ek. cukorral kemény habbá verjük.
3. A sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk.
4. A fehérjehabhoz öntjük a sárgájás masszát. Kicsit eldolgozzuk.
5. Majd hozzászitáljuk a lisztes keveréket.
6. Végül kivajazott, lisztezett formába öntjük.

 

Töltelékek:
  • 2,5 dl meggylé
  • 3 tk. étkezési keményítő
  • magozott meggy
 A meggylé nagy részét feltesszük főni, kisebb részével elkeverjük a keményítőt. Ha felforrt, hozzáadjuk és besűrítjük. Ha kész hozzákeverjük a meggy darabokat.

  • 3 dl habtejszín
  • kakaópor
A tejszínt két részre osztjuk, az egyiket egyszerűen felverjük. Míg a másik részt kakaóporral ízesítjük.


 Torta összeállítása:

Szükség lesz 3 darab habzsákra. A díszítéshez tejszínhabra, csokireszelékre és cukor levelekre.
1. A kisült piskótát 3 egyenlő részre vágjuk.
2. A habzsákokat a töltelékekkel megtöltjük.
3. Majd betöltjük a tortát. 
Méghozzá: külső réteg: tejszínhab; középső: meggyes töltelék; belső: kakaós tejszínhab.
4. A második lapot is rárakjuk, megtöltjük, ahogy az előzőt, és az utolsó lapot is ráhelyezzük.
5. Az egész tortát tejszínhabbal lekenjük, és csokireszelékkel panírozzuk.
6. Végül a a tetejét is díszítjük. Kinek, ahogy szimpatikus.

 
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése