2014. február 21., péntek

Emeletes torta

Barátnőmnek december 20.-án, nekem elsején van a szülinapom. Elterveztük, hogy a 18.-at nagyon megfogjuk ünnepelni, egy hatalmas bulival, sok emberrel, ahogy az a nagy könyvbe meg van írva.  :DD
Erre készült hát ez az emeletes torta. 3 szint 3 íz, amihez receptet is társítok. A színek bézs/arany-fekete. Kizárólag erre az alkalomra varratunk ruhát, ami szintén bézs-fekete színű. Valójában az egész este bézs és fekete színben pompázott. :)  Az alsó szint csokoládés, mivel a csokival nem igazán lehet tévedni, azt a többség szereti. Fekete masnival van átkötve, arany tűkkel megtűzve. A középső szint pezsgőkrémes, ami pikk-pakk elfogyott. A díszítésében egyik kedves barátnőm segített, aki szintén a cukrász szakma felé kacsingat. :) Végül a felső szint erdei gyümölcs ízesítésű lett, ezt is masni díszíti. Emellett a tetején a közös fotónk található.
Na és a receptek :)

Erdei gyümölcs krém:
 Hozzávalók:
  • 5 dl gyümölcs joghurt (legjobb az erdei gyümölcsös, de a hasonló eper, málna..stb is megteszi)
  • kis porcukor (elhagyható)
  • mirelit vagy friss erdei gyümölcs (ízlés szerint)
  • 2-3 dl tejszín 
  • zselatin
A joghurtot a gyümölccsel a keményre vert tejszínhabbal, ha szükséges porcukorral elkeverjük. A zselatint felforrósított ( de nem forrásban lévő!) vízben feloldjuk, én 1 csomagot használtam. És végül hozzáadjuk a krémhez.


Pezsgőkrém:

Hozzávalók:
  • 2,5 dl jó minőségű pezsgő
  • 2 db tojássárgája
  • 2 dl habtejszín
A pezsgőt felmelegítjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. (Ajánlott vízgőz felett készíteni, hogy ha nem szeretnénk pezsgős rántottát :D) A tejszínt habbá verjük, majd a kihűlt krémhez óvatosan hozzáadjuk. Ha valaki túl hígnak találná, rakhat bele zselatint, az előző recepthez hasonlóan.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése