2014. február 7., péntek

Virágkosár

Ezt a tortát közös erővel hoztuk össze a Nővéremmel.:) Ha nem is lett olyan szép, de az élmények annál jobban. Ennél a tortánál csak a díszítéssel volt gondunk. Az íze csokis, a recept lejjebb. Ez a csokoládé krém nagyon egyszerű, nem igazán rontható el. A nagyim ajánlotta nekem, és mivel bevált, most már mindig ezt alkalmazom.:)
 Elég nehézkesen indultunk neki a díszítésnek, mivel akkor még cukormázzal nem igazán dolgozott egyikünk se. Kicsit híg lett, ezáltal nem adta vissza azt, amit mi szerettünk volna láttatni. Az oldalát kosárhoz hasonlóan akartuk díszíteni, a virágok mellett, zöld színnel pedig a leveleket. De tanultunk a hibánkból, és legközelebb könnyebben fog menni.

Csokoládé krém

Hozzávalók:
  • 200 ml habtejszín (30%!!!)
  • 200 g jó minőségű étcsokoládé  
A tejszínt feltesszük felforrósítjuk, de vigyázzunk NE forrjon! Ha már elég meleg, levesszük a tűzről és hozzákeverjük az apróra darabolt csokit. Addig kevergetjük míg az el nem olvad. Ezután kihűtjük, hűtőbe is rakhatjuk pár órára, hogy jól lehűljön. Majd hűtőből kivéve, habverővel kemény habbá verjük. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése