Ez a torta hasonló az előzőhöz. Viszont ez egy ízű volt erdei gyümölcsös, ugyanis a felső rész igazán picike volt. Mivel ennek nincs különösebb története, leírok most egy piskóta receptet, melyet általában használni szoktam egyszerű kerek tortákhoz.
Piskóta:
Hozzávalók (28-as formához):
- 8db tojás
- 8 ek. cukor
- 8 ek. liszt
- 1 mk. sütőpor
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 2-3 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. ( Ha valaki vaníliás piskótát szeretne tegyen bele 1 csomag vaníliás cukrot.) A sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk, majd a kemény habhoz öntjük. Óvatosan elkezdjük "O" mozdulatokkal összekeverni, miközben folyamatosan adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Vigyázzunk, hogy a hab ne törjön össze! Ha kész sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott formába öntjük, és sütjük 180°C-on 20-25 percig. A sütőt az elején 10-15 percig ha lehet ne nyissuk ki, mert össze fog esni a piskóta.
Ha valaki ennek a kakaós változatát szeretné elkészíteni, akkor 1-2 evőkanál cukrozatlan kakaóport adhat hozzá, és annyival kevesebb lisztet. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése