2014. február 28., péntek

Karácsonyi mézeseim


Nem igazán emlékeztem, hogy tavaly karácsonykor, milyen mézes receptet használtam, de azt tudtam, hogy az istenért se akartak meg puhulni. Na idén rájöttem a titokra, és egy új receptet próbáltam ki. A boltokba lehetett kapni olyat, hogy sütőpor mézeskalács fűszerkeverékkel. Ennek a hátulján találtam  egy receptet, szimpatikus volt, úgy hogy az alapján sütöttem.
A puhítás titka pedig: Tegyük a kisült és kihűlt mézeseket egy zárható dobozba 1-1 darab félbe vágott almával. 2-3 nap és garantált a siker! Finom és puha mézesek. :)

Mézes recept:
Hozzávalók:
  • 125 g folyékony méz
  • 200 g porcukor
  • 150 g lágy vaj
  • 4 ek tej
  • 400 g liszt
  • 100 g étkezési keményítő
  • 2 ek kakaópor
  • 1 cs. sütőpor mézeskalács fűszerkeverékkel
Feltesszük melegedni a tejet, vajat, cukrot, addig míg a cukor el nem olvad. A kihűlt masszához adjuk a szárazanyagokat, amit vagy kézzel vagy robotgép dagasztó karjával összegyúrunk. Úgy fognak igazán összeérni az ízek, ha minimum egy éjszakát pihentetjük a tésztát a hűtőben. Majd kinyújtjuk, kiszaggatjuk, és sütjük 180°C-on 10-15 percig.  
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése