Nem igazán emlékeztem, hogy tavaly karácsonykor, milyen mézes receptet használtam, de azt tudtam, hogy az istenért se akartak meg puhulni. Na idén rájöttem a titokra, és egy új receptet próbáltam ki. A boltokba lehetett kapni olyat, hogy sütőpor mézeskalács fűszerkeverékkel. Ennek a hátulján találtam egy receptet, szimpatikus volt, úgy hogy az alapján sütöttem.
A puhítás titka pedig: Tegyük a kisült és kihűlt mézeseket egy zárható dobozba 1-1 darab félbe vágott almával. 2-3 nap és garantált a siker! Finom és puha mézesek. :)
Mézes recept:
Hozzávalók:
- 125 g folyékony méz
- 200 g porcukor
- 150 g lágy vaj
- 4 ek tej
- 400 g liszt
- 100 g étkezési keményítő
- 2 ek kakaópor
- 1 cs. sütőpor mézeskalács fűszerkeverékkel
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése